Share Project

Share Project.

Als kinderen van God is het onze opdracht om naar onze naasten om te kijken, Jacobus 1 vers 27 wijst ons hier bijvoorbeeld op.  In het share Project werken we samen met het pastor echtpaar Ovidiu en Anna uit de stad Medgidia in Roemenië.  Ik heb hen gevraagd om in hun omgeving rond te kijken naar mensen die echt hulp nodig hadden.  Een meisje genaamd Deria, die af en toe het kinderprogramma bezoekt, kwam daarbij ter sprake.

Deria is een meisje van 11 jaar oud. Ze is geboren in Turkije. Voordat ze geboren was ging haar familie door financieel zware tijden. Dat kwam mede omdat haar ouders geen opleiding hebben gehad en daardoor niet aan een betaalde baan konden komen. Daarom gingen ze naar Turkije om werk te zoeken. Deria is daar toen geboren. Haar  vader was verslaafd aan alcohol en samen met zijn vrouw en baby Deria is hij  terug gekomen naar Medgidia. Deria heeft geen geboorte akte of iets dergelijks. Terug in Medgidia kwamen ze er achter dat Deria een hartprobleem had, en omdat ze niet voor haar konden zorgen lieten ze haar achter in het ziekenhuis maar na drie jaar hebben haar ouders haar toch weer op genomen in het gezin.  Tot grote mate van ramp is Deria’s  vader drie jaar geleden overleden aan het teveel drinken van alcohol. Nu staat haar moeder er alleen voor. Ze werkt in een plasticfabriek in de stad en Deria is veel alleen thuis. Naast het hartprobleem blijkt dat Deria nog een ander medisch probleem heeft. Af en toe valt ze weg en ligt ze zomaar op de grond, maar medische diagnose wordt niet vastgesteld. 

WhatsApp Image 2019-08-06 at 21.59.39(1)

Deria zit voor haar huisje

Deria komt af en toe op het centrum voor onderwijs maar ze vind het lastig om te volgen omdat ze geen Roemeens kan spreken of verstaan, ze spreekt alleen Turks. Samen met haar moeder leeft ze in een klein bouwvallig huisje. Het dak en die entree moet nodig gerenoveerd worden, er is geen toilet in huis en er is geen stromend water. Er is wel een waterkraan op het erf. Electra wordt geleend van de buren.

Graag zouden we met vrijwilligers dit gezin helpen. In de herfstvakantie en de week erna willen we proberen deze klus te klaren. Kortom we willen het dak vernieuwen, isoleren en de entree overkappen, een waterkraan binnen maken en een toilethokje in de tuin realiseren.  Lijkt het je wat om mee te gaan? Informeer eens bij ons.  Groet Dick en Gerrie van Lenthe.  Tel. 06 15613935.